*

БЛОГЪТ "кЪректна фирма" С МИСИЯ ВИНАГИ ДА ДОСТИГА ДО ИСТИНАТА ОТВЪД РАЗУМА!



BTCClicks.com BannerThe Most Popular Traffic ExchangePaidVerts

Translate

Всички министри от кабинета Борисов-2 на разпит

Министрите от кабинета в оставка утре ще обясняват пред прокуратурата как се вземат неприсъствени решения. Това каза говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.
Поводът за разпитите е фактът, че именно с неприсъствено решение е сключен договорът за бартер на ваксини.

Петър Москов е искал да направи дарението в размер на 5 млн. дози ваксини в замяна, на което да бъде получено известно количество за България. Половината от тях са абсолютно забранени за употреба на територията на страната и затова подлежат на унищожаване. Това каза говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова на брифинг в Съдебната палата, във връзка с повдигнатите обвинения на министъра на здравеопазване Петър Москов и неговия заместник Адам Персенски заради даренията на ваксини между България и Турция.

„Всички сте свидетели на това, че през цялата кампания имаше често предупреждения от различни медии за това, че се готви „Костинброд 2“ и пр. Факт е, че ние действаме със силата на доказателствата, но решихме да се извършват явните действия по привличането на лицата като обвиняеми след като приключи кампанията, за да няма какъвто и да е политически отпечатък в нашата работа“, обясни Арнаудова.
По думите ѝ онова, което към този момент могат да кажат е, че със сигурност целта е била да се набави облага. „Редно е да се каже, че законът не изисква облагата да е противозаконна. Но това са фактите по делото. Твърдим, че има получена облага и че е настъпила имуществена вреда за Министерството на здравеопазването и неимуществена, оронваща престижа на министерството“, коментира още говорителят на главния прокурор.

А, относно подадените сигнали за корупционни сделки и злоупотреби с власт прокуратурата смята да направи проверка!

Няма коментари:

Публикуване на коментар