*

БЛОГЪТ "кЪректна фирма" С МИСИЯ ВИНАГИ ДА ДОСТИГА ДО ИСТИНАТА ОТВЪД РАЗУМА!



BTCClicks.com BannerThe Most Popular Traffic ExchangePaidVerts

Translate

Правова държава ли е България?

Днес не е!
На днешно време България не е правова държава. Съдебните решения не са съобразени със съществуващото законодателство, а политиците "усъвършенстват" съществуващото законодателство, според търсенето на пазара. Повечето граждани и не очакват защита от страна на съда. 
Широко разпространено е мнението, че съдилищата в България са корумпирани и приемат решения в зависимост от това кой заплати най-голям подкуп. Българите често, докато чакат пред съдебните зали, забелязват, че свидетели по различни наказателни дела, се познават помежду си. Познават се и със съдебните заседатели по различни дела. Като актьори, които участват в различни постановки, но в един и същи театър.

Цялата съдебна система в демократична България - съдии, прокурори, съдебни заседатели, адвокати, свидетели и вещи лица, е едно голямо семейство. И това никого не учудва.

Тук опираме до една демагогия. Всички политици издигат като лозунг върховенството на закона. Но кой закон? Лобисткият, който защитава интересите на мафията, на олигарсите, на мутренските босове? Най-пострадали от липсата на законност в България са възрастните хора. Те са физически и финансово немощни. Какво значи върховенство на закона? Този, който им увеличава пенсиите с 2-3 лева? Пак опираме до лъжата, лицемерието и демагогията на политиците. Коренът на злото е точно в тях, защото повечето забогатяха по престъпен начин. Богатият не може да съчувства на бедния...!

Няма коментари:

Публикуване на коментар